nieuws en tips

Abri concessie gemeente Utrecht in nieuwe handen

Photo by Mark van Eijk on Unsplash

Abri concessie gemeente Utrecht in nieuwe handen

Gemeente Utrecht wijst de concessie voor abri’s, vrijstaande reclamevitrines en billboards toe aan RBL Outdoor. Dit heeft de gemeente op woensdag 18 juli 2018 bekend gemaakt. In de outdoor objecten komen circa 1.670 analoge en 60 digitale zijden. De vrijstaande reclamevitrines en billboards worden geplaatst op A-locaties als Vredenburg, Amsterdamsestraatweg en Janskerkhof; de abri’s zullen door de gehele stad geplaatst gaan worden.

De concessie omvat 479 abri’s, 200 vrijstaande reclamevitrines (2m²) en 10 digitale portrait billboards (6,5m²) en heeft een looptijd van 15 jaar. In het centrum van Utrecht worden twintig vrijstaande reclamevitrines (dubbelzijdig) en tien abripanelen voorzien van een digitaal scherm. Daarnast worden een aantal abri’s tevens voorzien van ‘digitale kiosken’ (digitale interactieve schermen met reisinformatie, plattegronden en informatie over evenementen en activiteiten in Utrecht).

Verkoop van reclamevakken via Clear Channel Nederland

RBL Outdoor werkt in dit project nauw samen met Clear Channel. RBL Outdoor zal het straatmeubilair gaan plaatsen, beheren en onderhouden. Clear Channel zal de reclameruimte gaan verkopen aan lokale, nationale en internationale adverteerders.

“Utrecht staat met ruim 344.000 inwoners op de vierde plaats op de lijst van grootste gemeenten in Nederland en is daarom een zeer waardevolle toevoeging aan het netwerk van Clear Channel Nederland. Het versterkt onze positie in de randstad en verbetert tegelijkertijd onze landelijke spreiding. Daarnaast breiden we met het winnen van deze concessie ons digitale portfolio flink uit.“, aldus Raymond van Kasterop, Sales & Marketing Director Clear Channel Nederland.

Nieuw straatmeubilair

Na de zomer wordt er gestart met het vervangen van het straatmeubilair. Naar verwachting zal dit proces medio volgend jaar volledig gereed zijn. Een flink aantal abri’s zal voorzien worden van zonnepanelen. Ook worden veel abri’s uitgevoerd met een sedum (groen) dak. Deze laatste duurzame innovaties worden voor de eerste keer in Nederland op een dergelijke schaal uitgevoerd.

Offerte aanvragen?

Een offerte opvragen voor adverteren in de abri’s / bushokjes in Utrecht doet u via deze website.

Vraag een offerte aan bij Mediaofferte voor de beste prijs