nieuws en tips

Bewegende reclame in centrum Amsterdam verdwijnt weer

reclame amsterdam offerte abri
Meer informatie over adverteren in Amsterdam? Lees verder of vraag een offerte aan.

Bewegende reclame in centrum Amsterdam verdwijnt weer

De bewegende reclame op 28 mupi’s in Amsterdam stadsdeel Centrum verdwijnt weer, meldt NRC. Gemeente Amsterdam verleende aanvankelijk een vergunning aan exploitant JCDecaux, maar deze is na bewonersprotest weer ingetrokken.

Aanvankelijk heeft de gemeente vergunning verleend aan JCDecaux Nederland tot het plaatsen van 28 digitale reclamezuilen in de openbare ruimte van stadsdeel Centrum gedurende 15 maanden. Maar vorige week is de vergunning weer ingetrokken. De zuilen staan op de lijn Stationsplein via De Ruyterkade en Damrak naar Beursplein, Rokin, Koningsplein, Leidseplein, Spui en Rembrandtplein. In 2015 plaatste JCDecaux het eerste digitale reclamenetwerk in Nederland.

Wel bewegende reclame in stations Amsterdamse metro

Vanaf medio 2019 zal er op 70 digitale reclameschermen in de stations van de Noord/Zuidlijn wel bewegende reclame gaan draaien. Het Amsterdamse bedrijf CS Digital Media heeft via aanbesteding voor 15 jaar een exclusieve concessie verworven. Deze reclame is echter wél bewegend, want „maakt geen deel uit van de openbare weg”, aldus een woordvoerder van de gemeente. „Hoewel de stations rijk voorzien zijn van kunstwerken bijt dit elkaar niet en worden locatie en vormgeving afgestemd met de architect.” Bij de bovengrondse stations, zoals die van Noorderpark en Noord, „mag de reclame vanaf de openbare ruimte niet worden gezien”, wil Mos er graag aan toevoegen

bron: NRC

Vraag een offerte aan bij Mediaofferte voor de beste prijs