nieuws en tips

Primeur: Utrecht krijgt eerste bijenhotel als reclamemast

Foto: DUIC

Primeur: Utrecht krijgt eerste bijenhotel als reclamemast

Er komt een bijzondere reclamemast in Utrecht. Naast de gebruikelijke reclamevlakken komt er ook een ‘bijenhotel’ in. De duurzame snelwegmast in Utrecht moet langs de A2 tegenover The Wall komen.

De gemeente deed eind vorig jaar een aanbesteding voor een nieuwe reclamemast bij de A2. Na beoordeling van de twee inschrijvingen is de gunning gegaan naar het bedrijf Interbest. De reclamemast krijgt een maximale hoogte van 30 meter en is volledig duurzaam.

De mast is gemaakt van hergebruikte materialen van oude masten. Het bovenste deel krijgt twee digitale reclameschermen van 9 bij 12 meter met led-verlichting, die zich qua lichtsterkte automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Tussen 01.00 uur en 05.00 uur ‘s nachts is de mast altijd uit.

Bijenhotel in Utrechtse reclamemast

De mast zelf gaat ook functioneren als bijenhotel. De mast krijgt een honingraatstructuur van staal, gevuld met FSC-houten delen en nestkasten voor de bijen. Voeding krijgen de bijen via de bloemen in de berm, ingezaaid met speciaal samengesteld biologisch meerjarig bloemenzaad.

De mast moet daarmee een nestelplek voor wilde bijen, hommels en vlinders worden. Utrecht is de eerste stad in de wereld die een reclamemast krijgt die ook functioneert als bijenhotel. De reclamemast zal er naar verwachting in het voorjaar van 2019 staan. De nieuwe reclamemast komt langs de A2 tegenover The Wall.

Offerte aanvragen?

Een offerte opvragen voor adverteren op reclamemasten / snelwegmasten in Utrecht doet u via deze website.

Bron: DUIC

Vraag een offerte aan bij Mediaofferte voor de beste prijs