nieuws en tips

Onrust in Zoetermeer over hogere prijzen driehoeksborden

Zoetermeer – Diverse culturele instellingen zijn opgeschrikt toen de gemeente onlangs de aanbesteding van de A0-reclameborden (driehoeksborden aan lantaarnpalen red.) heeft overgedragen aan een ander bedrijf. Het bedrijf Centercom rekent volgens diverse instellingen een veel te hoog bedrag zo klagen zij.

Sven Ruggenberg wil in september de borden inzetten voor het historisch festival. “Wij moeten nu bijna twee keer zoveel betalen voor een bord”, zegt hij. “Voorheen betaalden wij 19,83 euro voor één bord en nu is dat 38 euro per bord per week. Dat is een stijging van 91,6 %.” Volgens Ruggenberg is het onmogelijk om een evenement zonder deze borden neer te zetten. “Als je dat niet doet, ben je niet zichtbaar en komt er niemand. Mensen hebben die herhaling nodig. Maar het betekent wel dat onze kosten voor marketing stijgen. Ik vind het raar dat een stad die zegt ruim baan te geven voor evenementen het organisatoren zo moeilijk maakt.”

Ook Gerhard ten Hoopen, organisator van Zoetermeer Jazz klaagt over de borden. “Dit is belachelijk. We betaalden vorig jaar nog 920 euro en nu 2400 euro. En dan staan er per paal ook maar twee borden in plaats van drie borden”, zegt hij. Nadat Ten Hoopen te kennen had gegeven dat hij dat niet ging doen omdat hij daar simpelweg geen budget voor heeft, kreeg hij van het bedrijf Centercom wel een eenmalige korting. “Te laat. Ik heb inmiddels andere reclame-uitingen geregeld.”

Margreet van Driel, directeur Floravontuur, heeft bij de gemeente een gesprek aangevraagd over de borden. “We worden gedwongen om de borden voor Cultuur Lokaal voor twee weken te kopen omdat dit bedrijf op donderdag de borden plaatst. Voor een evenement op zaterdag is dat dus te laat. En daarnaast krijgen wij te maken met een verhoging van 40%”, zegt zij. “Ik wil opnieuw met de gemeente om de tafel gaan zitten om dit te bespreken want dit kan niet.”

Volgens de gemeente zijn er wel degelijk prijsafspraken met Centercom gemaakt voor culturele instellingen. “Voor culturele instellingen is contractueel een tarief van € 2,50 per zijde per dag afgesproken. Dit tarief is gelijk aan het tarief in voorgaande contractperiode van 2010-2015”, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. “Als randvoorwaarde is gesteld dat de oude overeenkomst één-op-één moest worden overgenomen.” De gemeente heeft vanwege de klachten van culturele aanbieders contact opgenomen met Centercom. Centercom heeft vrijdag 21 augustus jongstleden, laten weten dat zij geen hogere tarieven hanteert. De gemeente heeft Centercom gevraagd expliciet op de tarievenkaart aan te geven dat er in Zoetermeer sprake is van een tarief van € 2,50 voor culturele aanbieders.

De gemeente is met Centercom in zee gegaan omdat het bedrijf de economisch meest voordelige aanbieding gedaan. De aanbieding van Centercom scoorde het beste op prijs/kwaliteit verhouding.

“Centercom zal worden gehouden aan de overeenkomst dat in Zoetermeer voor culturele aanbieders een maximum tarief van € 2,50 euro wordt gehanteerd”, aldus de gemeente.

Centercom was bij de sluiting van deze krant niet aanwezig voor commentaar over deze kwestie.
Bron: Streekbladzoetermeer

Vraag een offerte aan bij Mediaofferte voor de beste prijs