nieuws en tips

Wat kost adverteren op driehoeksborden?

a0 reclame driehoeksborden

Foto: Google Maps, streetview

Wat kost adverteren op driehoeksborden?

Er zijn veel verschillende termen voor de sterk aan populariteit winnende driehoeksborden. 2-signs, citydisplays, A0-frames, sandwichborden of lantaarnpaalborden zijn enkele termen die je als adverteerder tegen kunt komen. Nog complexer dan de wirwar aan namen is de prijs van ‘driehoeksborden’. En dat terwijl de prijs van dit medium toch een belangrijke reden is om ervoor te kiezen. Bij de prijsstelling spelen veel factoren een rol. MediaOfferte.nl zet ze voor u op een rij:

1) Wat voor soort adverteerder bent u?

In sommige (maar lang niet alle) gemeentes is er een korting voor lokale en/of culturele adverteerders of organisatoren van bepaalde evenementen. Het kan ook zijn dat er 2 of 3 verschillende tarieven zijn o.b.v. diverse categorieën van adverteerders. Commerciële adverteerders (mits toegestaan) betalen vrijwel altijd het hoogste tarief. Bovendien kan het zo zijn dat politieke partijen in aanloop naar verkiezingen losse frames mogelijk plaatsen tegen een lager tarief dan de vaste frames van de concessiehouder. Los van de verschillende tarieven voor verschillende adverteerders, mogen in veel gemeentes lang niet alle adverteerders ‘op de borden’ omdat de reclameruimte is voorbehouden aan lokale en/of culture adverteerders. Soms hebben bepaalde lokale adverteerders voorrang. Als er nog beschikbaarheid over is, mogen niet-lokale adverteerders gebruik maken van de borden.

2) Moeten er kosten betaald worden aan de gemeente?

In gemeenten waar geen concessiehouder is, krijgt u vaak de gelegenheid om zelf borden te (laten) plaatsen. Hiervoor dient u dan wel (tijdig) een vergunning aan te vragen. Vaak (maar wederom niet altijd) betaalt u kosten voor de vergunning of precariobelasting. Precariobelasting is de gemeentelijke belasting die betaald moet worden voor het hebben van voorwerpen op, boven of in gemeenschappelijke grond.

3) Is er een concessiehouder?

Als er een concessiehouder is in de gemeente(s) van uw keuze, wordt het vaak een stuk makkelijker, want dan heeft u niks te maken met de gemeente en zitten alle kosten in de prijs die u betaalt per vlak of driehoeksbord.

4) Is de prijs per vlak of per bord?

Meestal wordt er bij driehoeksborden gewerkt met vaste series van 10, 20 of meer borden langs de belangrijkste doorgaande wegen verspreid door de gemeente en rekent men een prijs per (driehoeks)bord. Afwijken van de vaste series is of niet mogelijk of erg duur maatwerk. Soms wordt er gewerkt met een prijs per vlak (zijde) en moet u deze prijs maal het aantal vlakken (zijden) vermenigvuldigen.

5) Is de prijs inclusief drukwerk?

U kunt er zelf voor kiezen de posters aan te leveren, maar er is altijd ook de mogelijkheid om dit als meerprijs of totaalprijs geoffreerd te krijgen. Houdt er rekening mee dat je 10 of 15% meer A0-posters aan dient te leveren dan het aantal vlakken. Dit zijn de reserves.

Dit overzicht is zeker nog niet volledig en bovendien gelden bij de prijsstelling ook de normale wetten van de markt. Een hoog volume of vraag en aanbod kunnen ook van invloed zijn op de prijs van driehoeksborden. Vraag gerust een offerte als u concreet een prijs wilt weten en deze elders niet kan vinden.

Vraag een offerte aan bij Mediaofferte voor de beste prijs